„Hidi” Asszonykórus

A helyi nyugdíjas klub tagjaiból szerveződött lelkes csapat 1998 óta színes közössége Jánoshidának. Kerepesiné Antal Ibolya pedagógus vezetésével évről évre szebbnél szebb népdalcsokrokkal örvendeztetik meg az érdeklődő közönséget a különféle rendezvények alkalmával. Nem csak a népdalok szeretet köti össze őket, hanem az is, hogy ezeken keresztül megszerettethetik másokkal is ezeket a népi hagyományokat. A helyi események állandó résztvevői.

Jánoshidai Felnőtt Kórus

A helyi felnőtt kórus 2006-ban alakult Máténé Vaskó Teodóra kezdeményezésére. Az idők folyamán nagy változásokon ment keresztül a közösség. Miután a karvezető elköltözött a településről, a kórus egyik tagja, egy hajdani tanítvány, Menyhárt Anna vette át az irányítást egy évre, majd az ezt követő zűrzavaros néhány hét után Mészárosné Vas Márta szervezte újjá a csoportot.

Jánoshidai Amatőr Színjátszó Csoport

A helyi színjátszó társulat 2010 őszén alakult a településen Mészárosné Vas Márta pedagógus kezdeményezésére, aki a csapat irányítója, a darabok rendezője. A heti rendszerességgel próbáló csoport rengeteg energiát és időt fordít arra, hogy évente két alkalommal kellemes kulturális programot nyújtson az érdeklődő lakosság számára a helyi Faluház színpadán.

Experience

A félig jánoshidai félig jászalsószentgyörgyi tagokból álló csapat 1996 augusztusában sok egyéni próbálkozás után elhatározta, hogy zenekart alakít. Rendkívüli célokkal, tervekkel indultak, de pénz és ennek kapcsán felszerelés hiányában, 1997 áprilisában a zenekar megszűnt létezni. Ugyanebben az évben június folyamán sikerült olyan elfogadható felszerelést beszerezniük, mellyel fellépésen már meg tudtak jelenni. Így összeállt egy új zenekar tisztán jánoshidai tagokból: Kerekes Krisztián, Sülyi Mátyás és Szöllősi Sándor közreműködésével.

Tájház – Virág Gellért emlékház és helytörténeti gyűjtemény

Költészet

  • Szilágyi Istvánné versei
  • Váróczi Csaba versei